Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Μεγάλη κοινή διαδικτυακή δημοσκόπηση - Τι θα ψηφίσετε στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαϊου;



Η 3η και τελευταία ηλεκτρονική ψηφοφορία πριν τις κρίσιμες Εθνικές εκλογές της 6ης Μαϊου με την συμμετοχή δεκάδων blogs και sites. Ήδη σε μόλις λίγα 24ωρα οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 50.000.
ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ:

Τα στοιχεία της έρευνας:

-) Πρόκειται για ανοιχτή ηλεκτρονική ψηφοφορία με την πιο σοβαρή εταιρεία του διαδικτύου για να αποφευχθούν οι διπλοψηφίες. Αποτελέσματα δεν μπορούμε να πειράξουμε κατά το δοκούν όπως συνηθίζουν διάφορες εταιρείες δημοσκοπήσεων.

-) Η ψηφοφορία θα διαρκέσει απο την Παρασκευή 27/4 14:00 έως το Σαββάτο 5/5 23:59.

-) Στις ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις τέτοιου μεγέθους, το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου του πληθυσμού. Δείχνει όμως με σχετική ακρίβεια το τι γίνεται στις ηλικίες 18-44. Τέτοιες δημοσκοπήσεις αποκλείουν τα άτομα μεγαλύτερων ηλικιών καθώς η ενημέρωση στις ηλικίες 45+ γίνεται επι το πλείστον απο τα κανάλια και τις εφημερίδες και η πρόσβαση τους στο Internet είναι περιορισμένη.

-) Η επιλογή των ΛΕΥΚΩΝ δεν είχε προστεθεί στη λίστα καθώς πλέον δεν προσμετρώνται στο εκλογικό αποτέλεσμα αφού σύμφωνα με τον Νόμο Παυλόπουλου 3424/2006 Αρθρο 1 και Προεδρικό Διάταγμα 96/2007 στο Άρθρο 98, παρ.8 τα ΛΕΥΚΑ ψηφοδέλτια είναι άκυρα.

Το ίδιο φυσικά ισχύει για την ΑΠΟΧΗ και τα ΑΚΥΡΑ. Οι πολίτες που δεν θα πάνε να ψηφίσουν ή θα ψηφίσουν άκυρο και λευκό δεν προσμετρώνται πουθενά, είναι σαν να μην υπάρχουν! Η έρευνα απευθύνεται μόνο σε αυτούς που προτίθενται να πάνε να ψηφίσουν.

-) Στην ψηφοφορία έχουν συμπεριλήφθει τα 19 κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές με ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα αλλά και με υποψήφιους στο Επικρατείας.


ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ:
Προσοχή! Ψηφίστε μόνο εαν είστε σίγουροι για την επιλογή σας.
Οι αναποφάσιστοι έχετε περιθώριο μέχρι και την παραμονή των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου