Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Το ΔΝΤ «ψαλίδισε» και το προσκύνημα στην Παναγία!


Εκτός από τις περικοπές στους μισθούς, τα επιδόματα και τις συντάξεις, το ΔΝΤ «ψαλίδισε» ΚΑΙ το προσκύνημα των πιστών στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Τι κι αν έφτασε ο ΔεκαπενταύγουστοςΟι πιστοί που θα τιμήσουν την γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, είναι πιο λίγοι από κάθε άλλη χρονιά!

Πολλά δωμάτια παραμένουν ακόμα κενά, με τους ξενοδόχους να ελπίζουν σε ένα θαύμα μέρες που΄ναι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», παρά τη μείωση των τιμών, οι κρατήσεις είναι μειωμένες κατά 12%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις (όπως στο Βέρμιο Ημαθίας), η πτώση αγγίζει μέχρι και το 40%!

Χαρακτηριστικό είναι πως στην Τήνο –το νησί της Μεγαλόχαρης-, ο αριθμός των κρατήσεων είναιαπογοητευτικός. Παρόλο που οι επισκέπτες θα βρεθούν κατά εκατοντάδες ανήμερα της Παναγίας στο νησί, το προσκύνημα τους θα είναι αυθημερόν και για οικονομικούς λόγους δεν θα επιλέξουν να μείνουν σε κάποιο ξενοδοχείο. Η πτώση των κρατήσεων αγγίζει το 12% και αυτό συμβαίνει γιατρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Ίδιο το σκηνικό και στην Πάτμο. Το «Νησί της Αποκάλυψης» είναι αρκετά μουδιασμένο φέτος, καθώς ο αριθμός των κρατήσεων είναι μειωμένος κατά 25%.Τι κι αν παλιά ακόμα και για να πιεις τον καφέ σου έπρεπε να κλείσεις ρεζερβέ; Τώρα οποιοσδήποτε αποφασίσει να πάει στο νησί έστω και την τελευταία στιγμή, θα βρει σίγουρα δωμάτιο.

Καλύτερα, φαίνεται πως είναι τα πράγματα για την Πάρο. Αν και ακόμα υπάρχουν κενά δωμάτια, οι τοπικοί ξενοδόχοι δηλώνουν σχετικά ικανοποιημένοι, μιας και ο Αύγουστος σε σύγκριση με τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, τους πάει καλά. Με τους περισσότερους επισκέπτες τους να είναι Έλληνες, οιξενοδόχοι εμφανίζονται αισιόδοξοι πως ίσως ο Σεπτέμβρης τους ανταμείψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου