Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

9 ΜΚΟ στην υπηρεσία Καμίνη για ρουσφέτια!

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σέρνει πρώτος τον χορό των αδιαφανών προσλήψεων μέσω των ΜΚΟ, όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά σήμερα η «δημοκρατία». Μπορεί στην Περιφέρεια Αττικής και σε άλλες περιοχές οι σχετικές προτάσεις να βρίσκονται σε εκκρεμότητα και να μην έχουν εγκριθεί ακόμη, ο Δήμος Αθηναίων όμως έσπευσε ήδη να υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με εννέα
ΜΚΟ!

Διαπιστώνεται δηλαδή ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει κιόλας επικεντρωθεί με περισσή φροντίδα στα προγράμματα πεντάμηνων συμβάσεων μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για τη «δημιουργία θέσεων εργασίας σε τοπικό επίπεδο», που όμως καταγγέλλονται ως μηχανισμοί ρουσφετολογικών προσλήψεων. Και ο κ. Καμίνης, που δεν παρέλειπε να καταδικάζει τις τακτικές δουλείας και υποβάθμισης των εργαζομένων με συμβάσεις ή με προγράμματα stage, σήμερα βλέπει να ισχύει για τον εαυτό του το «δάσκαλε, που δίδασκες...».

Οι εννέα ΜΚΟ είναι οι εξής:

- Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας ΑΘΗΝΑ. Ιδρύθηκε το 2005 και εκπροσωπείται από την Αθηνά Πασσίου.

- ΚΕΑΝ - Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων. Ιδρύθηκε το 2004 και εκπροσωπείται από τον Σταύρο Μηλιώνη.

- Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού - ΚΜΟΠ. Ιδρύθηκε το 1977 και εκπροσωπείται από την Αντωνία Τόρρενς.

- ΚΛΙΜΑΚΑ - Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού Κεφαλαίου. Ιδρύθηκε το 2000 και εκπροσωπείται από τον Κυριάκο Κατσαδώρο.

- ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ - EQUAL SOCIETY. Ιδρύθηκε το 2010 και εκπροσωπείται από τον Σπυρίδωνα Φρεμεντίτη.

- Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων ΕΔΡΑ. Ιδρύθηκε το 2001 και εκπροσωπείται από τη Μαρία Κερασόγλου.

- ΜΚΟ ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ. Ιδρύθηκε το 2001 και εκπροσωπείται από τον Βασίλη Τακτικό.

- ΜΚΟ ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΟΣ. Ιδρύθηκε το 2008 και εκπροσωπείται από τον Χρήστο Δάμπαση.

- ΜΚΟ PRAKSIS - Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας. Ιδρύθηκε το 2004 και εκπροσωπείται από τον Αντύπα Τζανέτο.

Σύμφωνα με γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις, οι περισσότερες από τις ΜΚΟ αυτές είναι «πράσινης» (με την έννοια της φιλοΠΑΣΟΚ) απόχρωσης, ενώ κάποιες άλλες έχουν «αριστερό» χρώμα, ανάλογο με τον χώρο από τον οποίο προέρχεται ο κ. Καμίνης.

Ετσι, έναντι των μάλλον καλοπληρωμένων συμβασιούχων έργου των προηγούμενων ετών, η δημοτική αρχή Καμίνη επιλέγει να δημιουργήσει γενιά ολόκληρη πληβείων συμβασιούχων και δουλοπάροικων με 440 ευρώ. Και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξουν αξιοκρατικά κριτήρια για όσους απασχοληθούν στα προγράμματα αυτά, η πραγματικότητα είναι πως η επιλογή θα γίνει από τους φορείς, δηλαδή από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις. Διασταυρωμένες πληροφορίες της «δημοκρατίας» αναφέρουν, μάλιστα, ότι το παζάρι έχει ήδη αρχίσει και οι λίστες πηγαινοέρχονται μεταξύ δημαρχείου και ΜΚΟ.

Εν τω μεταξύ, έντρομα παρακολουθούν τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Αθηναίων τις επιλογές της δημοτικής αρχής, οι οποίες επιτρέπουν σε συγκεκριμένες ΜΚΟ να διεμβολίσουν τις υπηρεσίες τους, με απώτερο βεβαίως σκοπό το κέρδος.


Βασίλης Θασίτης

Πηγή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου