Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Τι δεν είπε ο Άκης


Τα αιχμηρά σημεία της γραπτής ομιλίας που παρέλειψε από το βήμα της Βουλής

Ερωτήματα προκάλεσε στους δημοσιογράφους η ομιλία του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Βουλή για την υπόθεση των υποβρυχίων, δεδομένου ότι λίγη ώρα νωρίτερα οι συνεργάτες του είχαν διανείμει γραπτό κείμενο το οποίο όμως ο πρώην υπουργός δεν τήρησε πιστά.

Θα μπορούσε βέβαια να είναι τυχαίο, γεγονός όμως είναι ότι ορισμένα από τα εδάφια που ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν εκφώνησε, ήταν αρκετά αιχμηρά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μια παράγραφος με την οποία απευθυνόταν με οξύ ύφος στους πρώην συντρόφους του που υπέγραψαν την πρόταση για προανακριτική: «Ορισμένοι από εσάς δεν με γνωρίζετε και άνετα βάλατε την υπογραφή σας κάτω από αυτό το θλιβερό κείμενο. Για ορισμένους δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι κινούνταν πάντα στη λογική της εκκαθάρισης λογαριασμών. Για άλλα ονόματα όμως που διάβασα, απλά θλίβομαι».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης ένα εδάφιο που αναφέρεται στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ: «Πολλοί από την Ιστορία μαθαίνουν να αποφεύγουν τα λάθη του παρελθόντος. Λυπάμαι γιατί το ΠΑΣΟΚ σήμερα επαναλαμβάνει τα λάθη των άλλων. Ξεχάσατε τόσο εύκολα, ιδιαίτερα οι παλαιότεροι σε αυτή την αίθουσα, ότι με τις ψευδομαρτυρίες του Μαμανέα και του Σηφακάκη έστειλαν το βρώμικο ’89 τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο;».

Να τονίσουμε πάντως ότι μετά το «σούσουρο» που προκλήθηκε, συνεργάτης του πρώην υπουργού έσπευσε να ενημερώσει ότι τα όσα αναφέρονται στη γραπτή ομιλία του ισχύουν, είτε την ανέγνωσε ολόκληρη είτε όχι. Εξήγησε δε ότι οι περικοπές έγιναν καθαρά λόγω οικονομίας χρόνου.

Ακολουθούν μερικά ακόμα αποσπάσματα που δεν εκφωνήθηκαν:

- «Γνωρίζω ότι έχω μαζί μου τη σιωπηλή στήριξη πολλών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που μαζί δώσαμε τη μάχη για την αναβάθμιση της αμυντικής ικανότητας της χώρας και χρόνια τώρα βλέπουν αυτό το μεγάλο έργο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να διασύρεται ως σκάνδαλο».

- «Είπαν κάποιοι, ακόμη και πολιτικός αρχηγός, ότι δήθεν εγώ εκβιάζω το ΠΑΣΟΚ. Απαντώ: Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται. Από κανέναν. Επιτρέψτε μου όμως, να πω το ίδιο και για μένα. Δεν διαπραγματεύομαι την ιστορία μου, δεν παζαρεύω τη συμβολή μου στην πορεία της χώρας και του ΠΑΣΟΚ και βέβαια δεν εκβιάζομαι.

«Μέγα ατόπημα της πρότασης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ είναι το ότι μοιράζει αφειδώς και συγχωροχάρτια. Εξ’ ου και τα συγχαρητήρια της Ν.Δ. προς το ΠΑΣΟΚ, μια και εξασφάλισε την απαλλαγή των δικών της κυβερνήσεων από όποιες ευθύνες, ενώ στις μέρες της υλοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος και δημιουργήθηκαν τα περισσότερα προβλήματα.

πηγη  www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου