Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Άνοιξε ο διάλογος για την Κερατέα


Συνάντηση της Τίνας Μπιρμπίλη με το δήμαρχο Λαυρεωτικής

Το πρώτο βήμα πολιτικού διαλόγου για το ζήτημα της Κερατέας, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, άνοιξε απόψε στις έξι, με τη συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη και του δημάρχου Λαυρεωτικής, Κωνσταντίνου Λεβαντή, επικεφαλής επιτροπής κατοίκων της περιοχής.

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή θα καταθέσει στην υπουργό την πρότασή της για την κατασκευή ολοκληρωμένου σύγχρονου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων (με τη μέθοδο της αεριοποίησης), για τις ανάγκες των δήμων Λαυρεωτικής - Σαρωνικού.

Ο διατιθέμενος, από το δήμο, χώρος βρίσκεται στο Βιομηχανικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μέχρι τέλος Μαΐου μπορεί να έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία της ανοιχτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος και στη συνέχεια να προχωρήσει η κατασκευή του έργου. Ωστόσο, από την πλευρά της επιτροπής των κατοίκων επισημαίνεται, ότι αυτό απαιτεί αλλαγή του περιφερειακού σχεδιασμού, για το οποίο, όπως σημειώνουν, δεν είναι αρμόδια η κ. Μπιρμπίλη.

Στη συνάντηση μετέχουν οι: γγ Περιβάλλοντος και Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Άρης Αλεξόπουλος και Ηλίας Λιακόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Κερατέας, Σταύρος Ιατρού, ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Ρόζης, τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, Μελέτης Πόγκας και Γιώργος Κόκκινος και από το Βιομηχανικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) ο πρόεδρος επιχειρηματιών, κ. Καλοφωλιάς και ο τεχνικός κ. Ζαβιτσιάνος.

www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου