Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Έξαλλη η Ντόρα Μπακογιάννη με δημοσκόπηση για ΔΗΣΥ

Ποια η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της RASS; Τι ποσοστό παίρνει η Δημοκρατική Συμμαχία στο γκάλοπ και γιατί η Ντόρα Μπακογιάννη ενοχλημένη;
Σε τηλεφωνική πανελλαδική δημοσκόπηση της RASS για το “ΠΑΡΟΝ της Κυριακής” το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη συγκεντρώνει το ποσοστό 2,4% των προτιμήσεων. Με το ποσοστό αυτό η Δημοκρατική Συμμαχία, θα έμενε εκτός Βουλής σε περίπτωση που διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές.
Η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από τη δημοσκόπηση και τη θεωρεί προϊόν πολέμου εναντίον του ΔΗΣΥ από το εκδοτικό κατεστημένο. Πίσω από το γκάλοπ βλέπει στελέχη της ΝΔ που προσπαθούν να αποδυναμώσουν τη Δημοκρστική Συμμαχία και προετοιμάζεται για σκληρό πόλεμο.
Με το συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων της χώρας να παραμένει χωρίς ουσιώδεις μεταβολές, στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 27,4% ενώ η Nέα Δημοκρατία ανεβαίνει δυο μονάδες (σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της RASS) και συγκεντρώνει 23,1%.
Στα ίδια επίπεδα το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,2%, αποδυναμωμένος κάπως ο ΛΑΟΣ με 4,1% ενώ οριακά «μπαίνουν» στη Βουλή οι Οικολόγοι Πράσινοι ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά 3,1% και 3% αντίστοιχα. Εκτός Βουλής, αντίθετα μένει η Δημοκρατική Αριστερά του Κουβέλη με 2,2%, αλλά και το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη ΔΗΣΥ που συγκεντρώνει μόλις το 2,4%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έρευνα η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 21,9%.
Στο ερώτημα του γκάλοπ για τις μελλοντικές εξελίξεις και «τι πιστεύουν ότι μπορεί να συμβεί από τους χειρισμούς της κυβέρνησης», το 53,3% των πολιτών θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποφύγει τη χρεωκοπία, ενώ το 39,9% εκτιμά ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει από τη κρίση.
Στο ερώτημα ποιο κόμμα είναι ικανότερο να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, το 64,8% απαντά ο “Κανένας”, ενώ 7 στους 10 Έλληνες θεωρούν ότι οι θυσίες που έχουν κάνει μετά από1 4 μήνες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πιάσει τόπο.
Μοιρασμένη, τέλος, δείχνει να είναι η κοινή γνώμη στο θέμα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα με μια οριακή πλειοψηφία της τάξεως του 54,1% να εκφράζεται θετικά και το 44,9% αρνητικά.
Διαβάστε ποιοι 11 βουλευτές ΠΑΣΟΚ ‘συνομώτησαν’ κατά Παπανδρέου, γιατι προσχωρεί ο Νικήτας Κακλαμάνης στο κόμμα της Ντόρας και ποιοι βουλευτές ΠΑΣΟΚ σκέφτονται να πάνε στο κόμμα Δημαρά


Πηγή: http://www.fimes.gr/2010/11/dimoskopiseis-dhsy/#ixzz16gbqie3M

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου