Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Τον παρουσίασαν ως Τούρκο....

Πάνω από 160.000 ευρώ θα λάβει ο 77χρονος Μηνάς Καρατζόγλης, από μικρή γαλακτοκομική εταιρεία στη Σουηδία, η οποία χρησιμοποίησε φωτογραφία του χωρίς την άδειά του σε "γιαούρτια τουρκικής συνταγής".
Όπως δήλωσε ο Τόμας Αξελσον, διευθυντής πωλήσεων της οικογενειακής επιχείρησης γαλακτοκομικών προϊόντων Lindahl στην πόλη Γένκεπινγκ της κεντρικής Σουηδίας "Καταλήξαμε σε συμφωνία, η οποία υπεγράφη απ΄όλες τις πλευρές. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη φωτογραφία του σε όλα μας τα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του τουρκικού γιαουρτιού".
Ειδκότερα, το ύψος της αποζημίωσης ορίσθηκε ανάμεσα στις 1,5 με 2 εκατομμύρια κορώνες (μετάξύ 160.000 και 212.000 ευρώ), συμπεριλαμβανομένης της αμοιβής του δικηγόρου.
Ο 77χρονος συνταξιούχος με το μακρύ παραδοσιακό μουστάκι ενημερώθηκε ότι φιγουράρει στα "γιαούρτια τουρκικής συνταγής" την άνοιξη από ένα φίλο του που ζει στη Στοκχόλμη. Αρχικά ζητούσε αποζημίωση περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ επειδή τον παρουσίαζαν ως Τούρκο και επειδή χρησιμοποιούσαν επί χρόνια το πρόσωπό του στο δημοφιλές γιαούρτι που πωλείται σχεδόν σε όλα τα σουπερμάρκετ της Σουηδίας.
Η εταιρία Lindahl υποστηρίζει ότι πρόκειται για παρεξήγηση και ότι αγόρασε τη φωτογραφία του γενειοφόρου Ελληνα από μια τράπεζα φωτογραφιών, από την οποία σκοπεύει να ζητήσει αποζημίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου