Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Και όμως...φέτος καμία σειρά ΔΕΝ είναι ελληνική!



Μάθετε από που κρατάει η σκούφια των δημοφιλών ελληνικών σειρών!

Τα τελευταία χρόνια σπανίζουν οι ελληνικές παραγωγές στα σίραλ και όλα κανάλια καταφεύγουν σε ξένες παραγωγές....

όπως τα τούρκικα σίριαλ που έχουν γίνει τόσο της μόδας, όσο και εγχώριες παραγωγές. Αυτό που ίσως να μη γνωρίζουμε είναι πως και οι ελληνικές σειρες ΔΕΝ είναι ελληνικές. Και όμως, φέτος τα περισσότερα από όσα παρακολουθούμε στην τηλεόραση είναι διασκευασμένα!




Η σειρα του Mega "Mε λένε Βαγγέλη" που μεταδίδεται με απόλυτη επιτυχία τα βράδια της Δευτέρας, είναι από Αμερική και έχει τον τίτλο "My name is Earl". Στην Αμερική η προβολή ξεκίνησε από το 2005 και ολοκλήρώθηκε το 2009. Ήταν από τις πιο πετυχημένες σειρές και η τηλεθέσαη έσπαγε κάθε ρεκόρ!



Παραμένουμε στο Μεγάλο κανάλι και στην "Κλινική Πέρίπτωση". Είναι η Δεύτερη φορά που ο Γιάννης Μπέζος πρωταγωνιστεί σε διασκευασμένη σειρά. Μετά το "Ευτυχισμένοι μαζί", φέτος έβαλε την ιατρική ρόμπα και πήγε σε ένα χωριό να συναντήσει τις νέες συνθήκες εργασίας. Το ίδιο είχε κάνει και ο Alexander Martin Clunes το 2004 στην Αμερική στη σειρα "Doctor Martin", η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα..



Η σειρά του ΑΝΤ1 "Ελεύθερος κι ωραίος" που θα κάνει πρεμιέρα απόψε στις 21:00 είναι κι αυτή διασκευασμένη και έχει χώρα προέλευσης την Κολομβία. Η υπόθεση δεν έχει αλλάξει καθόλου και έχει να κάνει με τον Σταμάτης ο οποίος είναι ευτυχισμένος με τη ζωή του, αλλά αν κέρδιζε ένα λαχείο θα μπορούμε να έχει τη Λέτα, την κουκλάρα της γειτονιάς. Γιατί η Λέτα κοιτάει "ψηλά" κοινωνικά και οικονομικά.



Με το καλημέρα έκανε επιτυχία, ο λόγος για τους "Βασιλιάδες" του Mega που κάθε βράδυ στις 21:00 κλέβει την παράσταση αλλά και την τηλεθέαση από τα άλλα κανάλια. Η σειρά είναι διασκευή από την Αργεντινή και έχει τον πρωτότυπο τίτλο "Los Roldán".



Τέλος, και η θρυλική "Ζωή της άλλης" που τελείωσε και δίχασε όλη την Ελλάδα, ήταν διασκευασμένη. Η πλοκή της σειράς ήταν βασισμένη στο μεξικάνικο σίριαλ «Querida enemiga» (Αγαπημένη Εχθρός). Το «Querida enemiga» προβλήθηκε στο Μεξικό το 2008 και δεν είχε το ίδιο τέλος με το ελληνικό, αφού η κακιά της υπόθεσης καταλήγει στη φυλακή και δεν πεθαίνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου