Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Αριστούχοι δεν μπήκαν σε ΑΕΙ λόγω λάθους στο μηχανογραφικό!


Η αγωνία των μαθητών τελείωσε… Οι βάσεις ανακοινώθηκαν και οι επιτυχόντες ανυπομονούν να ξεκινήσουν την φοιτητική τους ζωή…

Οι εγγραφές τους σε Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε θα γίνουν από τις 12 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου ενώ τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με αναλυτική εγκύκλιο.

Την ίδια ώρα, πολλοί ήταν οι υποψήφιοι, ανάμεσα τους και αριστούχοι που έμειναν φέτος εκτός ανώτατης εκπαίδευσης, καθώς δεν οριστικοποίησαν τα μηχανογραφικά δελτία τους.

Φαίνεται πώς η φετινή διαδικασία με τα ηλεκτρονικά μηχανογραφικά μπέρδεψε πολλούς υποψηφίους, με αποτέλεσμα να μην ακολουθήσουν τελικά όλα τα βήματα που χρειάζονταν για την οριστική κατάθεση του μηχανογραφικού τους. Χαρακτηριστική όπως αναφέρει το Βήμα, είναι η περίπτωσηυποψηφίου από το 2ο Λύκειο Λαμίας, ο οποίος ενώ αρίστευσε συγκεντρώνοντας 19.000 μόρια, δεν κατόρθωσε να εισαχθεί στην οδοντιατρική σχολή Θεσσαλονίκης που τον ενδιέφερε, παρότι η βάση της ήταν χαμηλότερη, και φυσικά ούτε και σε καμία άλλη σχολή.

Ο ίδιος, αλλά και άλλοι υποψήφιοι που βρίσκονται σε αντίστοιχη θέση, εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη, καθώς, όπως λένε, αποτελεί ευθύνη του υπουργείου Παιδείας το γεγονός ότι δεν ελέγχθηκε επαρκώς η κατάθεση όλων των μηχανογραφικών.

Πηγές από το υπουργείο Παιδείας, από την άλλη πλευρά, δηλώνουν ότι είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες προς τους υποψήφιους για την κατάθεση του νέου ηλεκτρονικού μηχανογραφικού.


Πάντως, το υπουργείο εξετάζει τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, που υπολογίζεται ότι αφορούν 50 με 60 άτομα, έτσι ώστε να αναζητηθούν νομικές λύσεις για την άρση του αδιεξόδου ή να ληφθεί μια πολιτική απόφαση που να αφορά τους συγκεκριμένους υποψηφίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου