Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Ανάρπαστες οι ελληνικές γούνες στα... Αραβικά Εμιράτα!


Μπορεί να το λέμε ως έκφραση για κάποιον με ιδιαίτερες ικανότητες στο εμπόριο ή με εξαιρετικές πειστικές ικανότητες (του στυλ «αυτός πουλάει ακόμη και πάγο στους Εσκιμώους») αλλά όταν… μπαίνει στη μέση το διαβόητο ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο, όλα γίνονται!

Όπως πχ. να πουλήσει γούνες στους… Άραβες, και μάλιστα κατά χιλιάδες! Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», οι γουναράδες της Καστοριάς και της Σιάτιστας κατάφεραν µέσα σε µία δεκαετία να καταστήσουν τα Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα ως το δυναµικότερο κέντρο της εµπορικής τους δράσης!

Σε τι χρειάζονται οι Άραβες τις γούνες σε μία χώρα που ο χειμώνας φθάνει με το ζόρι τους 15ο C; Δεν τις χρησιμοποιούν οι ίδιοι αλλά τα Εμιράτα συγκεντρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από τις πρώην σοβιετικές χώρες, µε τη συντριπτική τους πλειονότητα να προέρχεται από τη Ρωσία, και µάλιστα από τα υψηλά αµειβόµενα κοινωνικά στρώµατα που εκτιμούν δεόντως την καλή ποιότητα των φημισμένων αυτών ελληνικών προϊόντων!

Η ανάκαμψη, μάλιστα, της οικονοµίας του Περσικού Κόλπου έφερε την εκ νέου αύξηση των πωλήσεων γούνας στα ΗΑΕ κατά 21% για το α ΄ πεντάµηνο του 2011! 

Φθάνει μέχρι τα 70 εκ. ευρώ ο ετήσιος τζίρος!

Η πορεία της ελληνικής γούνας στα Εµιράτα είναι εντυπωσιακή, καθώς ξεκινά το 2002 µε τζίρο 20,9 εκατ. ευρώ για να κορυφωθεί το 2008 σχεδόν στα 70 εκατ. ευρώ!

Ενδεικτικό της δυναμικής της εν λόγω αγοράς είναι ότι οι εξαγωγές της ελληνικής γούνας την τελευταία δεκαετία αυξήθηκαν ιλιγγιωδώς στα Εµιράτα, εκτοπίζοντας από τη λίστα των καλύτερων αγορών τους παραδοσιακούς πελάτες του κλάδου (Γερµανία, Γαλλία, κτλ.), φτάνοντας στη δεύτερη θέση, πίσω από τη Ρωσία!

Ήδη σχεδόν 150 εμπορικές επιχειρήσεις γούνας ελληνικών συμφερόντων λειτουργούν στον Περσικό Κόλπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου