Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

20:02 Καμία αύξηση για τα επόμενα δύο χρόνια στον ιδιωτικό τομέα!

Μην μου πείτε ότι ελπίζατε σε αύξηση το επόμενο έτος; Ξεχάστε το! Ούτε ένα ευρώ αύξηση δεν «παίζει» για το 2011 και το 2012 στις περισσότερες εταιρίες του ιδιωτικού τομέα.

Μπορεί στο Δημόσιο όσα χαθούν από τα επιδόματα να περάσουν στον βασικό μισθό των υπαλλήλων, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τις εταιρίες, που σύμφωνα με τα αποτελέσματα της KPMG δεν θα γίνουν αυξήσεις για δύο χρόνια. Για μειώσεις το συζητάνε...

Σύμφωνα με την έρευνα μια στις δύο επιχειρήσεις (ποσοστό 49%) έδωσε μηδενικές αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, ενώ για το 2012 η πρόβλεψη για μηδενική αύξηση ανέρχεται στο 25%.

 Συγκεκριμένα, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2011 το 49% των εταιρειών έδωσε μηδενικές αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους, το 20% έδωσε μηδενικές αυξήσεις σε τουλάχιστον μία κατηγορία εργαζομένων, ενώ το υπόλοιπο 31% έδωσε αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων.

Η μέση αύξηση που δόθηκε για το σύνολο του δείγματος ήταν 1,2% (συμπεριλαμβανομένων των μηδενικών αυξήσεων). Να σημειωθεί δε ότι το 13% των επιχειρήσεων έχει προχωρήσει σε μείωση των αποδοχών του προσωπικού το 2010 ή σκέφτεται να προχωρήσει φέτος.

Πάντως, εκτός από τις επιχειρήσεις που όντως αντιμετωπίζουν πρόβλημα, υπάρχουν και εκείνες (ελπίζουμε λίγες) που βρίσκουν «πάτημα» την κρίση, προκειμένου να μειώσουν τους μισθούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου