Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Απόφαση σταθμός Ιταλικού δικαστηρίου αποζημιώνει οριστικά τους Διστομίτες



Μια σημαντικότατη εξέλιξη έρχεται να τοποθετήσει εκ νέου το θέμα των διεκδικήσεων αποζημιώσεων των Διστομιτών από το Γερμανικό κράτος...
για τις θηριωδίες του 2ου παγκοσμίου πόλεμου και συγκεκριμένα για το ολοκαύτωμα του Διστόμου.

Όπως ανέφερε μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star κεντρικής Ελλάδας η δικηγόρος Κέλλυ Σταμούλη που παρακολουθεί την υπόθεση δικαστικά μετά τον θάνατο του πατέρα της Γιάννη Σταμούλη, το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας απέρριψε αίτηση αναίρεσης της Γερμανίας και έτσι οριστικά η Ιταλία μπορεί να δώσει τις αποζημιώσεις στους Διστομίτες εκποιώντας τα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας επί Ιταλικού εδάφους. Τα χρήματα φτάνουν τα 40 εκατομμύρια ευρώ και με τους τόκους έχουν διπλασιαστεί. Παράλληλα το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων συζητείται και στην Χάγη. Οι Διστομίτες λοιπόν βρίσκονται με το ένα βλέμμα στην Ιταλία από όπου πλέον περιμένουν τα χρήματα και με το άλλο στην Χάγη.

Η κυρία Σταμούλη τόνισε πως και σήμερα εάν θέλει ο υπουργός δικαιοσύνης της Ελλάδας η χώρα μας μπορεί να διεκδικήσει άμεσα τα χρήματα εκποιώντας την περιουσία της Γερμανίας στην Αθήνα μιας και όλες οι δικαστικές αποφάσεις έχουν πλέον τελεσιδικήσει.

lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου