Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

"Είναι εύκολο να κρυφτείς πίσω από την Ελλάδα"


Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, Handelsblatt, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο και έτσι ορισμένες κυβερνήσεις της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας και της Γαλλίας, διευκολύνονται ώστε να μένουν στα "κρυφά" τα δημοσιονομικά τους που κατά την εφημερίδα, δεν είναι καλύτερα από τα δικά μας.


"Μπορείς να κρυφτείς εύκολα πίσω από το τεράστιο ελληνικό χρέος", επισημαίνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, επισημαίνοντας πως είναι αρκετές οι χώρες που δεν τα πάνε και πολύ καλύτερα στα δημοσιονομικά τους από την Ελλάδα ή την Πορτογαλία.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι όσο το χρεοκοπημένο κράτος στο Αιγαίοβρίσκεται στο στόχαστρο, τόσο η κοινή γνώμη δεν ασχολείται με τα δημοσιονομικά άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Αυτό, όπως σημειώνεται, βολεύει αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επειδή έτσι χάνεται από το οπτικό μας πεδίο ότι αρκετές χώρες δεν έχουν να παρουσιάσουν περισσότερες επιτυχίες στο μέτωπο των δαπανών και των μεταρρυθμίσεων από ό,τι η Ελλάδα.

"Η Ελλάδα και η Πορτογαλία βρίσκονται σήμερα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας επειδή επί χρόνια αγνοούσαν επιδεικτικά τις εκκλήσεις της Κομισιόν για εξυγίανση των οικονομικών τους", τονίζεται.

Ωστόσο, ο συντάκτης επισημαίνει πως δεν ήταν μόνες, καθώς Γαλλία καιΓερμανία έθεσαν σχεδόν εκτός λειτουργίας το Σύμφωνο Σταθερότητας το 2005 μόνο και μόνο για να μην υποχρεωθούν να εφαρμόσουν τις συστάσεις εξυγίανσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

"Το γεγονός ότι η Γερμανία μειώνει αυτή την εποχή το χρέος της λόγω της οικονομικής ανάπτυξης δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Η επόμενη οικονομική ύφεση θα δείξει αν η Γερμανία έχει τη βούληση να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της και να προχωρήσει σε επίπονες περικοπές των δημοσίων δαπανών. Η ΕΕ πρέπει ακόμα να αποδείξει ότι πήρε το μάθημά της από την κρίση χρέους
", υπογραμμίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου