Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Νόμιμη η υποψηφιότητα Πατούλη για τον ΙΣΑ με Υπογραφή Εισαγγελέα

Νόμιμη η υποψηφιότητα Πατούλη για τον ΙΣΑ με Υπογραφή Εισαγγελέα




Καθ’ όλα νόμιμη έκρινε την υποψηφιότητα του Γιώργου Πατούλη στις 25 Μαΐου 2011 ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, μετά από την προσφυγή της ΠΑΣΚ στη δικαιοσύνη. Ο σημερινός αντιπρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, έχοντας επιδείξει πλούσιο συνδικαλιστικό έργο στον Ιατρικό Σύλλογο τα τελευταία 16 χρόνια, έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΙΣΑ με την παράταξη ΔΗΚΙ-ΙΣΑ.


Κάποιοι συνάδελφοι, επικαλούμενοι το Ν3852/2010 περί επαγγελματικού ασυμβίβαστου, παραπληροφόρησαν τους συναδέλφους για τη νομιμότητα της υποψηφιότητας του Γιώργου Πατούλη, λόγω της θέσης του ως Δημάρχου. Όσα αναφέρουν είναι αναληθή και συκοφαντικά. Το άρθρο 16 (Ν3852/2010) αναφέρει ξεκάθαρα ότι το ασυμβίβαστο έχει τεθεί μόνο για την επαγγελματική δραστηριότητα. Οι συνάδελφοι που προσέφυγαν… μέχρι και στη δικαιοσύνη γιατί δε διάβασαν το νόμο προσεκτικά…. Ίσως πρέπει να διαβάσουν προσεκτικότερα την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών (25/5/2011, αρ Πρωτ 22882) η οποία, επιβεβαιώνει την πλήρη νομιμότητα της υποψηφιότητας Πατούλη λόγω του ότι η επιστημονική και ιατρική ιδιότητα του κάθε γιατρού δεν άρεται από την ιδιότητα του Δημάρχου, παρά μονό για συγκεκριμένους λόγους.


Επειδή τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας είναι τεράστια, στη διοίκηση του ΙΣΑ χρειάζονται άνθρωποι που ξέρουν να διαβάζουν τους νόμους και που μπορούν να τους κατανοήσουν στην ελληνική γλώσσα… Κυρίως όμως χρειάζονται άνθρωποι που ξέρουν και μπορούν να διεκδικούν, όπως κάνει 16 χρόνια ο αυριανός πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου