Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Όχι στα ιδιωτικά ιατρεία των νοσοκομειακών ιατρών του Ε.Σ.Υ


Αθήνα, 3 Ιουνίου 2011


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όχι στα ιδιωτικά ιατρεία των νοσοκομειακών ιατρών του Ε.Σ.Υ
Όχι στην κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Την κατηγορηματική αντίθεσή της εξέφρασε η συνδικαλιστική παράταξη των ιατρών ΔΗ.ΚΙ-Ι.Σ.Α στην πρόταση που απηύθυνε προς τα κόμματα ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, να επιτραπεί στους νοσοκομειακούς ιατρούς να έχουν ιδιωτικό ιατρείο.

Ο επικεφαλής της ΔΗ.ΚΙ-Ι.Σ.Α και υποψήφιος Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α) Γιώργος Πατούλης, δήλωσε ότι θα σταθεί απέναντι σε κάθε πολιτική απόπειρα εμπορευματοποίησης της υγείας και νομιμοποίησης της μετατροπής των δημόσιων νοσοκομείων σε μια αγορά αναζήτησης πελατείας χωρίς κανόνες, χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς, αλλά και έξω και πέρα από όλα τα συναλλακτικά ήθη που απαιτούν υγιή ανταγωνισμό στην παροχή υπηρεσιών και μη κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.

«Υπερασπιζόμαστε το σύνολο του ιατρικού κόσμου» τόνισε ο κ. Πατούλης, και προσέθεσε ότι «με πλήρη σεβασμό στο λειτούργημα του Ε.Σ.Υ νοσοκομειακού γιατρού που δίνει καθημερινά τη μάχη για τη δημόσια υγεία, προασπίζουμε το δικαίωμα και όλων των ιατρών στην αξιοπρεπή εργασία και στην επιστημονική κατάρτιση. Επιπλέον προφυλάσσουμε τον πολίτη από την άσκοπη κατάχρηση ιατρικών πράξεων και εξετάσεων στην οποία μπορεί να οδηγηθεί από μειοψηφίες επίορκων γιατρών που θα επιδιώξουν τον εγκλωβισμό χιλιάδων ασθενών με περιττές υπηρεσίες για ίδιον οικονομικό όφελος. Καταδικάζουμε για άλλη μια φορά τις προτάσεις αυτές που δείχνουν ότι κανένα μάθημα δεν έχει πάρει η κυβέρνηση από την απουσία διαλόγου που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα απέναντι σε όλους τους κοινωνικούς εταίρους. Εμείς ως Δ.ΗΚΙ-Ι.Σ.Α θα αντισταθούμε στην κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως την εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας».

Επίσης, ο υποψήφιος Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ) για τη ΔΗ.ΚΙ-Ι.Σ.Α Μιχάλης Βλασταράκος, δήλωσε ότι: «Με τον τρόπο αυτό οι δημόσιες κλινικές του Ε.Σ.Υ μετατρέπονται σε ιδιωτικές για όσους θελήσουν να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα του νόμου και να παραπέμψουν για νοσηλεία τους ιδιωτικούς τους πια πελάτες, ανάλογα, όχι πάντοτε με τη σοβαρότητα της νόσου, αλλά και με το ύψος της αμοιβής».




Ο Επικεφαλής για τον Ι.Σ.Α                               Ο Επικεφαλής για τον Π.Ι.Σ
Γιώργος Πατούλης                                           Μιχάλης Βλασταράκος                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου