Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Σε ποια αεροδρόμια υπάρχουν προβλήματα-Δείτε ποιες πτήσεις γίνονται

Χάος εξακολουθεί να επικρατεί σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια
 μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα, καθώς το χιόνι και ο παγετός έχουν καθηλώσει στο έδαφος τα αεροσκάφη στη βόρεια Ευρώπη. Δείτε ποια αεροδρόμια λειτουργούν και ποια όχι.







Πολλοί ταξιδιώτες έχουν εγκλωβιστεί στα αεροδρόμια προσπαθώντας να φτάσουν κάποιοι στα σπίτια τους για τις γιορτές και άλλοι σε χώρες που επέλεξαν να περάσουν τις γιορτές.
 
Η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία είναι οι χώρες που πλήττονται περισσότερο από τη σφοδρή κακοκαιρία, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι το σκηνικό του καιρού δεν θα αλλάξει τις επόμενες ημέρες.

Βρετανία:
 
Χιλιάδες επιβάτες παραμένουν στο αεροδρόμιο Χίθροοου του Λονδίνου, βλέποντας τις πτήσεις τους να ακυρώνονται η μία μετά την άλλη. (Δείτε την λίστα των πτήσεων που θα γίνουν σήμερα στο Χίθροου)
 
Προβλήματα ακόμη στα αεροδρόμια του Γκάτγουικ, Εδιμβούργου, Γλασκώβης και Άμπερτιν, όλα στην Βρετανία. Μάλιστα σύμφωνα με την βρετανική πολιτική αεροπορία τα προβλήματα θα παραμείνουν μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων. Αν περιμένετε ταξιδιώτες από την Βρετανία ή αν σκοπεύεται να ταξιδέψετε προς τα εκεί καλό είναι να επικοινωνείτε με την αεροπορική σας εταιρεία.

Γερμανία:
 
Πάνω από 1000 πτήσεις έχουν ακυρωθεί στα γερμανικά αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου και του Βερολίνου. Η Lufthansa καλεί τους ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν το τρένο για τις μετακινήσεις τους εντός της Γερμανίας αλλά και σε κοντινούς προορισμούς στην Ευρώπη, όπου φυσικά είναι δυνατό να γίνουν με τρένο καθώς παρατηρούνται και πολύωρες καθυστερήσεις στα δρομολόγια αυτά.
 
Στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, όπου πολλοί ταξιδιώτες πέρασαν τη νύχτα τους εκεί, οι Αρχές έφεραν τέσσερις πολύχρωμους κλόουν για να ανεβάσουν τη διάθεση του ταλαιπωρημένου επιβατικού κοινού.

Γαλλία:
 
Στη Γαλλία, το αεροδρόμιο Σάρλ ντε Γκολ έχει ανοίξει τρεις από τους τέσσερις διαδρόμους. Ωστόσο, οι περισσότερες από τις σύντομες πτήσεις ακυρώθηκαν, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να παραμένουν στο αεροδρόμιο.
Πολύωρες καθυστερήσεις παρατηρούνται και στις πτήσεις στο αεροδρόμιο Ορλί, το οποίο αναγκάστηκε να κλείσει τη Δευτέρα, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.
 
Βέλγιο:
 
Προβλήματα και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών όπου χθες για αρκετές ώρες είχε τελειώσει το αντιψυκτικό υγρό. Τελικά αργά το βράδυ το αεροδρόμιο προμηθεύτηκε το σχετικό υγρό και άρχισαν ξανά οι πτήσεις με πολύωρες όμως καθυστερήσεις. Αρκετές καθυστερήσεις παρατηρούνται και σήμερα. Οι επιβάτες να επικοινωνούν με την αεροπορική εταιρεία που σκοπεύουν να ταξιδέψουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου