Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ανάκαμψη 10,8% στα έσοδα από τον ΦΠΑ τον Αύγουστο

Ενίσχυση κατά 10,8% στα έσοδα από το ΦΠΑ τον Αύγουστο δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, εξαιτίας του...
 «σαφάρι» ελέγχων του ΣΔΟΕ ιδιαίτερα στα νησιά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Χαρακτηριστικά, η αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ έφτασε το 65,96% στη Σαντορίνη, στην Κάλυμνο το 35,44%, στη Μήλο το 37,8%, στη Μύκονο το 26,6%, στη Νάξο το 42,76%, στην Πάρο το 24,6%, στη Τήνο το 25% στους Παξούς το 51,89% και στη Λευκάδα το 47,2%.

Υπενθυμίζεται ότι για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής το υπουργείο συγκροτεί πέντε ειδικές ομάδες, οι οποίες εντός 18 μηνών πρέπει να διαμορφώσουν προτάσεις και να επιτηρήσουν την εφαρμογή τους για τις απώλειες φορολογικών εσόδων.


Η νέα δομή θα σχεδιάζεται έτσι ώστε να δώσει βάρος σε συγκεκριμένους τομείς που έχουν αποδειχθεί πιο «ευάλωτοι» στη φοροδιαφυγή.


Παράλληλα, καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος της φοροδιαφυγής καταλογίζει ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας την δημιουργία ομάδων κρούσης από το υπουργείο Οικονομικών.


«Στην πατρίδα μας λέμε ότι όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 20 ημέρες κοσκινίζει» ανέφερε, λέγοντας πως η κυβέρνηση «απέτυχε στο θέμα των φορολογικών εσόδων απέτυχε, τόσο στο σχεδιασμό πολιτικής, όσο και στην εφαρμογή της, αποτυχία που αποτυπώνεται, εκτός από το στραγγαλισμό των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, στη σημαντική και διευρυνόμενη έναντι των στόχων υστέρηση των εσόδων». Τα έσοδα, κατέληξε, «παρά την καταιγιστική φοροεπιδρομή,κινούνται -αν είναι δυνατόν- περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου