Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Facebook: Διπλασιάζει το χώρο του νέου data center, πριν ακόμα χτιστεί !!!


 Tο Facebook αποκτά το δικό του data center στην πόλη Prineville της πολιτείας του Oregon. H είδηση είναι ότι το δημοφιλές social network αποφάσισε να διπλασιάσει το χώρο του νέου data center του, προσθέτοντας ουσιαστικά άλλα 14 στρέμματα, πριν ακόμα αυτό χτιστεί!
Η ανάγκη για τη συγκεκριμένη επέκταση κρίθηκε επιτακτική, καθώς όταν το Facebook ανακοίνωνε (το Γενάρη) το μέγεθος του data center του διέθετε 350 εκατ. χρήστες. Πλέον οι χρήστες του Νο1 κοινωνικού δικτύου έχουν ξεπεράσει τα 500 εκατ., κάτι που πρακτικά σημαίνει κάμποσους νέους servers και άλλες υποδομές, δηλαδή αρκετά περισσότερο χώρο.
 
Πάντως το αρχικό στάδιο του data center –τα πρώτα δηλαδή 14 στρέμματα- θα λειτουργήσουν το α’ τρίμηνο του 2011 και η δεύτερη φάση –με τα πρόσθετα 14 στρέμματα- περίπου ένα χρόνο αργότερα.
 
Να θυμίσουμε ότι η επιλογή της Πολιτείας του Όρεγκον μόνο τυχαία δεν ήταν για τους υπεύθυνους του Facebook αφού η συγκεκριμένη πολιτεία προσφέρει φθηνή ενέργεια, καλό κλίμα (ψυχρό) και –το σημαντικότερο- φορολογικά κίνητρα για τέτοιες εγκαταστάσεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι Amazon και Google διατηρούν εκεί ιδιόκτητα data centers. Με την επιλογή του server farm στο Όρεγκον, οι άνθρωποι του Facebook υπολογίζουν ότι θα εξοικονομήσουν $2,8 εκατ. το χρόνο σε φόρους για 15 χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου