Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Το υλικό του Βαλβέρδε



Μπορεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε να έλειψε ένα χρόνο, αλλά στην επιστροφή του θα συναντήσει αρκετούς γνωστούς του είτε από την προηγούμενη θητεία του στον Ολυμπιακό, είτε από την Πριμέρα Ντιβισιόν. Και αυτή τη στιγμή αυτό το γεγονός είναι σημαντικό διότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος για την ομάδα μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Ποια είναι όμως η άποψη του «μυρμηγκιού» για το ρόστερ;
Επίθεση
Για τον Ματ Ντέρμπισαϊρ, ο Βαλβέρδε ήταν αντίθετος όταν έγινε ο δανεισμός του, αλλά άλλαξε γρήγορα άποψη όταν είδε τον Άγγλο να σκοράρει 8 φορές σε 13 αγώνες και επιπλέον ο Ισπανός εισηγήθηκε την αγορά του «Ντάρμπι».  Όσον αφορά στον Μήτρογλου, ο Βαλβέρδε έλεγε ότι ο «Μήτρο» ήθελε δουλειά, αν και τον έβαλε σε 16 αγώνες. Τέλος στην περίπτωση του Ντιόγκο, ο Βαλβέρδε είναι η τελευταία ελπίδα για να «αναστηθεί» ο Βραζιλιάνος, ενώ ο Ερνέστο τον είχε εμπιστευθεί αμέσως. Λογικά, θα προσπαθήσει να δουλέψει μαζί του.
Κέντρο
Ένα από τα θετικά του Βαλβέρδε είναι ότι δε θεωρεί τον Μαρέσκα αμυντικό χαφ, αλλά αντικαταστάτη του Ντουντού, ενώ δεν πιστεύει ότι μπορεί να παίξει παραπάνω από 30 έως 40 λεπτά. Με τον Ιμπαγάσαείχαν «τεταμένες» σχέσεις, αλλά τον θεωρεί πολύ ποιοτικό παίκτη και η διαφωνία προήλθε από το γεγονός ότι ο «Κάνιο» δεν πρέσαρε την αντίπαλη άμυνα.
Όσο για τον Όσκαρ, ο Βαλβέρδε, όντας δίκαιος, κατάλαβε ότι έκανε λάθος επιλογή για το συμπατριώτη του αλλά η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιούσε στις άκρες. Αντίθετα, ο Βαλβέρδε έχει θετική άποψη για τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο, αν και πιστεύει ότι δεν κάνει για αμυντικό χαφ, αλλά ότι είναι πιο επιθετικογενής.
Άμυνα 
Ο Βαλβέρδε έχει πολύ καλή άποψη για τους Αβραάμ και «Τόρο» και για αυτό άλλωστε τους εμπιστεύτηκε αμέσως στην πρώτη του θητεία. Για τον Γκαλίτισιο πίστευε ότι ήταν ανέτοιμος πριν 2 χρόνια, ενώ είναι ενδιαφέρον να δούμε τι γνώμη θα έχει τώρα για τον Μπράβο, δεδομένου ότι ο συμπατριώτης του προέρχεται από καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς. Φυσικά, για τον Μέλμπεργκ δε μπορεί να πει κάτι αρνητικό.
Οι «πιτσιρικάδες»
Ενδιαφέρουσα θα είναι και η γνώμη που θα έχει ο Βαλβέρδε για τη «νουβέλ βαγκ» του Ολυμπιακού. Ο ίδιος εκτιμούσε τους Νικλητσιώτη και Σοϊλέδη, ενώ ο Λίνεν είχε αποφασίσει να κρατήσει τους Φετφατζίδη, Κατσικογιάννη και Βαλεριάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου